Sitter i förstaklass och typ njuter

Så nu sitter vi på tåget och har paserat Skövde. Har alltså kommit en bit på vägen. Hjärtat mitt sitter och halvsover så som han alltid gör när vi åker tåg. Jag har jobbat på mitt referat men det går sådär. Jag har inte riktigt hittat någon bra artikel att skriva om och den artikel som jag jobbat med hade bara 2 grejer som gick bra att citera, vi ska ha tre citat.. Suck och pust typ.

Förstaklass är latjo förresten. Goa stolar, mycket benutrymme och väldigt snobbiga personer runt om kring oss. Så roliga att lyssna på. Sedan att de flesta är från sthlm gör inte saken bättre. Vi sitter på ett tåg som ska till Sthlm men vi ska hoppa av nånstanns innan som jag inte minns just nu. Oh glömde säga, gratis internet med.. Kan inte bli bättre!!

Satan vad mycket snö det är här som vi åker nu då! Rena rama sommaren i Göteborg jämfört med här. Undrar hur det ser ut i Falun. Men hjärtats farfar sa att det är ganska mycket snö.. Jag vill inte ha snö ju!! Tur att det har försvunnit så mycket i Göteborg. Måste säga att det kändes verkligen som vår idag när vi var ute. Jag kunde gå med öppen jacka och halsduken hade nog inte behövts. Underbart!!

Nej nu ska jag läsa eller spela lite gamboy.. Får se när jag bloggar nästa gång. Kanske får såpass tråkigt lite senare på nästa tåg att jag bloggar. Vi får se! ^^

Ps: Åksjuke-tuggummin är skumma. Halva min mun domnade bort.. Lät lite som Jarjar-binks från starwars.. bara så ni vet ;)

Idag ska det åkas tåg!

Hade min första svenska lektion igår. Gick prima och fick sju ton papper med mig hem. Redan en läxa och vi fick ochså reda på att nationella provet är den 24 april.. OMG?! Men det ska gå bra! :D

Idag ska vi åka till Falun och vilket dunder väder det är! Underbart att det inte regnar. Blir första gången vi åker till Falun så här tidigt vilket betyder att det kommer gå att titta ut genom fönstret och faktiskt se saker, inte bara sig själv för det är så mörkt ute!

Städade och packade som en tok igår. Allt är nästan klart och det känns riktigt skönt. Idag ska bara tandborstar, hårtork och hårborste ner. Ska bara tvätta håret först. Kände inte riktigt för att lägga mig med nytvättat hår igår. Slutar med väldigt dålig hårdag dagen efter nämligen! ;)

Ska fixa frukost nu och sedan är det dags att göra det sista. Åker första klass dit så man har ju gratis internet.. Här ska det bloggas.. Fast har ju ett referat att skriva med! Det får hjärtat hjälpa mig med. Tror redan jag vet vilken artikel jag ska skriva referat på.

Nåja, magen kurrar så nu ska jag få lite käk i kistan! Gå ut och njut av det underbara vädret!!

Idag ska jag ...

Gå på första lektionen. Svenska B.
Skriva packningslista inför Faluresan som äger rum imorgon
Skriva lista för vad vi ska hitta på, måste försöka klämma in så mycket som möjligt under de dagarna som vi är där.
Packa som en tok
Gå på möte på praktikenheten, sista mötet.
Städa iordning, så mycket trevligare att komma hem till en ren lägenhet
Diska, eller ja sätta igång en diskmaskin med disk.

Sedan vet jag inte men det där kommer nog ta hela dagen! ;) Gott med helg som börjar imorgon!! Tågresa, förstaklass.. Kan inte bli bättre! :D

Just my luck!

Varning ett aningens surt inlägg!

Åh vad underbart det är när människor ger än rätta uppgifter och information om olika saker.. Två-f*cking-jävla dagar på raken med! Allvarligt talat?! Detta är precis min otur, jag kan då aldrig ha turen och ha flyt. Nej nej för fan det är Hayley vi snackar om.. Ska det jävlas så ska det såklart jävlas till tusen!

Så till saken!

Igår var det ju den 22 mars = startdagen för bägge mina kurser.. Eller det var det jag trodde. Informationen jag fått hemskickat så stog det de i alla fall. Sånt där informationsmöte om kursen, betyg osv. Så jag väljer att gå på svenskans introduktionsmöte istället för Biologins, ja eftersom jag redan ring för en vecka sedan till just Lernia för att informera dom att jag inte kan komma. Uppgav mitt personnummer och bruttan i luren sa allt att hon hittade mig i datorn.

Åkte till Studium och gick i regnrusket som just då inte kändes förjävligt eftersom jag var glad jag skulle börja skolan. Kommer fram till Studium och går in, tittar på informations pappret.. Vart fan i helvete är min kurs?! Får lite småpanik och går till receptionen som självklart (bara för det är jag) är stängd. Greppar tag i första bästa lärare jag får syn på och frågar.

Svaret: Lektionen börjar på onsdag.

Jaha? Men varför har jag då fått ett papper där det står 16.00 den 22 mars? Blir omdirigerad till en tant som faktiskt jobbar i receptionen som knappar lite på tangenterna och hittar mig i datorn. Men inget introduktionsmöte.. WTF!?
Då var det fel information som skickats ut och hon förstog ingenting.. Nehe!, inte jag heller!

Så åter till dagen idag då! Jag hade ju (som jag tidigare skrivit i det här inlägget) ringt till Lernia för att informera att mina introduktionsmöten krockade. "Inga problem, lektionen börjar på Tisdag den 23 mars klockan 10.30 kom då" säger bruttan i luren. Jomenvisst inga problem.. Vilken tur tänker jag, inga kurser som krockar men jag skrev ändå i ett inlägg hur det säkerligen skulle bli kattskit av det hela! Oj så rätt jag hade!
Kommer dit idag helt jävla pisseblöt för det regnade ju som bara den idag. Går upp till receptionen och frågar vart Biologi A är någonstans.

Tjejen tittar på ett schema och säger längst ner.. Okej nemas.. Åker ner med hissen och går till salen hon sa till mig att gå till. Börjar bli lite misstänksam när det är en kemisal. Tittar på schemat, Kemi B!!! Vafan i helvete?!?! Jag frågade om Biologi A. Är alla totalt jävla hörselskadade på det här jävla stället eller?
Får vackert ställa mig upp och traska upp till receptionen igen. Knacka på hos receptionisten och säga att jag fått fel information.

Hon ber om mitt namn och tittar runt lite.. Då visar det sig att hon sitter med listan till Biologi A och jag är struken!! Bara för att jag inte kom till informationsmötet igår. Men jag hade ju för-i-helvete ringt och sagt till att jag skulle läsa kursen och att jag inte kunde komma. Ännu engång börja jag undra vafan det är för jävla människor som jobbar på det stället. Så hon skrev tillbaka mig och gav mig den "bästa" informationen på hela dagen.

Biologi A är på Onsdagar klockan 10.30 till 12.30.. Men FUCK-A-DOODLE-DO min svenska och biologi krockar!


Precis vad jag behövde. Så nu sitter jag här och har precis skickat iväg ett mail till min Biologi-lärare. Lär inte få något svar idag utan får nog så vackert missa lektionen imorgon och gå på svenskan för där har det inte äns varit något introduktionsmöte.. Vill ju inte bli struken där med och inte kunna fixa det för på torsdag så åker vi ju till Falun.. ÅÅÅÅÅH mitt huvud exploderar snart.. Kommer fan döda någon, skicka en brevbomb eller nått liknande.. This is just my luck!!

Nu ska jag ner till affären och inhandla middag..

Ost ost oooost!!!

Fy satan vad gott!! Köpte ost igår för första gången på ja seriöst jag kan inte minnas sist. Och den är som vanligt osten. Den smular inte, är inte äckligt kryddad och bara alldeles underbar!

Nu undara säkert ett par stycken av er vafan jag babblar om! :P Jag tål ju inte laktos och har köpt ostar som varit galet lagrade. Vilket resulterade i jävligt starka och smuliga ostar. Men igår så hittade vi en herrgårdsost som var lagrad i "bara" 10månader och den är helt normal! Smakar så som jag minns att herrgårdsosten smakade när man var liten.

Så nu sitter jag här och njuter av två smörgåsar med MÄNGDER av ost på, bara för att jag kan! Underbart!! :P

Men nog tjötat om jävla ost! Idag är min första lektion, biologi. Ska bli intressant och se vad vi ska göra. Tror dock inte det blir vidare mycket lektion idag eftersom vi inte vet vilka böcker vi ska införskaffa. Vädret är lite sisådär idag med. Fast jag klagar inte, nu är ju snön nästan helt borta tack vare regnet. Våren är hääär!!!

Första dagen utan praktik

Skumbanan!! Här sitter jag och har inte vidare mycket att göra. Fotade en massa igår kväll. Fick ett infall och tog en massa kort på hjärtat när han låg och läste i sängen. Har suttit och fipplat lite med dom och blev nöjd med 2 bilder utav 23.. Alltid likadant med mig. Jag är min egen kritiker och inte en snäll sådan!

Nöjd med dessa två är jag och de kommer att bli framkallade för att sedan hamna på våran lille fotovägg i sovrummet! Passar ju perfekt med en läsande älskling på väggen i sovrummet! Dock ska jag nog inte framkallade dom så som dom ser ut nu. Dessa har jag ju fipplat en hel del med som sagt och mörkat ner dom för en extra stark "myseffekt". Dom som kommer upp på väggen i sovrummet kommer nog vara lite ljusare men fortfarande mysiga!

 

Nu är ju frågan vad jag ska hitta på resten av dagen. Klockan fyra ska jag vara på skolan för informationsmöte. Blir la en kvarts prat om skolan osv. Sånt jag nog redan hört, typ vart man ska gå om det börjar brinna.. Men det kan vara bra att vara där. Dock hinner jag bara till en av skolorna. Ska läsa två kurser som tyvärr är på två olika skolor och självklart hade skolorna informationsmöte exakt samma dag med en halvtimmes mellan rum. Inte en chans att jag hinner till dom bägge idag. Ena ligger förbi järntorget och den andra ligger vid Svingeln nånstanns. Var sin sida av stan.. Yatta! ^^

Men det är ju imorgon som kurserna börjar, tack och lov att dom inte är på samma dag. Tisdagar och onsdagar blir det. Vilket betyder att jag inte kommer missa något nu när vi åker till Falun. Var lite nojjad över det. Men med min tur så kommer dom säkerligen säga något i stil med: På grund av att det är så många elever som har kurser som krockar så flyttar vi denna lektion till torsdag istället..

Thats my luck! Fast nu ska jag inte tänka så.. Var positiv nu Hayley! Ser fram emot det i alla fall!


Kärlek


Min sysselsättning denna helg

Okej det är väl inte bara det jag har gjort denna helg. Men en del av det! ;) Var ju på Ikea förra helgen och inhandlade lite ditten och datten. Slutsumman blev mycket högre än vad man trodde.. Är ju så enkelt att plocka på sig saker som är billiga. Men många billiga saker brukar oftast bli en mindre billig summa i slutet!

Köpte i alla fall vanliga obehandlade ramar och lite färg och den här helgen fick jag äntligen tummen ur och målade dom. Vi ska ju göra en liten fotovägg i sovrummet och dom två första ramarna som finns där nu är svarta. Kände att det får väl bli temat då. Vi har ju en svart sängram och allt med. Samt två svarta stolar så varför inte svarta ramar ochså.

Det här blev resultatet efter 2 lager av färg. Ska nog måla ett sista lager nu i kväll tänkte jag!

Ser helt okej ut tycker jag. Till och med när man inte följde anvisningarna som kom med målarfärgen. Kom på att läsa dom efter att jag målat första lagret.. Så typiskt mig. Tydligen skulle man "för bästa resultat" sandpappra trät och sedan fukta trät innan man började måla.. Hfm! Blev minst lika bra utan att det extrajobbet... tror jag.

 

Ska ju ändå bara hänga i sovrummet. Så länge dom är svarta så är jag nöjd! Funderar på att köpa något lack för att få en såndär glansig finish på dom. Fast jag vet inte.. Matt är rätt snyggt det med, funderar bara på hur damm kommer att vara på dom.. Kommer det typ att fastna eller vad? Får se helt enkelt! ;)

 

Nu saknas bara lite bilder att sätta i ramarna.. Vill nog ha några större ramar med. Ser nog rätt tråkigt ut med en hel fotovägg med samma storlekar på ramarna. Men det får inhandlas någon annan dag!


My guys 2

Så nu har jag lekt lite med både blixt och photoshop och det här blev resultatet. Jag måste då säga att det är jävla skoj att fotografera med blixten. En hel vetenskap men det är ju alltid roligt att lära sig nya saker. Funderar på att fotografera lite idag med. Var på biltema igår och inhandlade en jävla stark lampa. Kör budget här! Vem fan behöver studiobelysning när det finns arbetslampor! ;)

Hoppas att ni diggar mina stenansikten. Fräckaste stenarna på denna planet, bara så ni vet! ^^


My guys


Haha så jävla bäst!

En kille som sitter och spelar piano och sjunger om de personer han ser i webcam. Grym som fan! :D Rolig med!


Min fina present som jag fick


Fotograferat i hallen

Fick värsta rycket och fotade en massa grejer i hallen. Blev rätt nöjd och inom kort kommer det nog att komma upp ett litet fotokollage här på bloggen. Försöker att fotografera "fotoserier".. Alltså teman med samma eller flera av samma motiv typ.. jag vet inte.. förvirrade mig själv nu helt plötsligt..

Ni kommer säkerligen att förstå.. Ska ner och handla lite middag nu sedan ska jag posta ett litet inlägg om sista praktikdagen och min lille pressent som jag fick! :)

Sista dagen på praktiken

Mycket blandade känslor idag. Både glädje och lite sorg faktiskt. Ska bli skönt och roligt att börja plugga igen såklart, samtidigt som det är tråkigt att lämna alla goa människor på praktiken.

Hade ett avstämningsmöte igår med min handläggare och min "chef" som gick helt otroligt bra. Fick bara massa bra kritik. Satt där och blev längre och längre efter varje positiv sak dom sa. Sedan sa min chef att han kunde tänka sig att rekommendera mig för extra-arbete där.. Inte nu på engång men dom skulle ha mig i tankarna. Det kändes helt otroligt bra! Så jag berättade att jag bara kommer att plugga två dagar i veckan så det är bara att höra av sig!

Är verkligen superglad för den här upplevelsen. Äntligen fick jag en positiv syn på arbetslivet och jag fattar även att jag faktiskt kan göra saker och göra dom bra! Jag har verkligen gett 110% varje dag på praktiken, visat glädje och varit trevlig emot allt och alla.. Det lönar sig. Jag går här ifrån med massa ny erfarenhet och ett par nya vänner!

Med det sagt så ska jag fixa frukost och typ be till vädergudarna och be dom att softa ner på regnet den lilla stund som jag går till och från spårvagnen.. Skulle uppskattas massa, tack! ;)

Bloggen förfaller totalt

Hej! Ja jag lever..!
Men jag liksom inte tid för att blogga! Praktiserar för fullt och är helt död när jag väl kommer hem. Sedan har vi totalt fastnat för Ghost Whisperer så jag går och längtar efter det hela dagarna.. Ja alltså att få mysa ner sig i soffan med älsklingen och titta på serien.

Men jag lovar (nästan) att börja blogga igen! Min praktik lider ju emot sitt slut. Idag är det näst sista dagen. Känns lite sådär. Dessa veckor har flugit förbi med en läskig fart och det känns både roligt och tråkigt samtidigt. Jag har fått en positivt syn på arbetslivet och lite nya vänner, mer erfarenhet och förhoppningsvis en bra referäns.. Jag har även kommit på att det här arbetet är något som jag lätt skulle kunna tänka mig att göra.

Känns riktigt gott.

Nästa vecka är det plugg som gäller. Biologi och Svenska... Tisdag och onsdagar kommer jag att gå i skolan, dom andra dagarna är till för plugg. Har aldrig läst biologi förut så det ska bli intressant. Känns som att livet flyter på riktigt bra nu. Men en del av mig vill fortfrande vara kvar på praktiken. Eller möjligen jobba och tjäna pengar. Jag tänker inte ge upp på extra jobb nu när jag pluggar. Får se vad man kan hitta.

Hade varit gott med en liten extra inkomst utöver studiebidraget som inte blir vidare högt (som vanligt). Vi klarar oss alltid dock! Nu är det dags att bege sig till praktiken.. Underbart idag har jag en dunkande huvudetvärk.. Men lite alvedon och oboy ska nog göra susen!

Ville bara informera att jag fortfarande lever..haha!

Solig fredag

Sov en hel timme längre idag än vad jag bruka. Vaknade alltså upp klockan tio istället för nio. Otroligt! Men vaknade inatt som vanligt med ont i magen. Känns dock lättare nu eftersom jag vet vad det är som orsakar det och att jag har medicin.

Åkte in till stan lite efter tolv idag och åt faktiskt lunch med hjärtat. Sedan gick jag förbi apoteket och hämtade ut min medicin. 1 tablett dagligen i 2 veckor. Lång tid!

Köpt faktiskt lite små saker till mig själv med.. Inhandlade bok 2 i en triologi som jag läser. Första boken är snart slut så det var ju äna dags. Köpte en till pin till min väska med. Och sedan hittade jag utförsäljning av filmer. Köpte fyra filmer för bara 59kr.. Får fan knappt en film för det priset!!

Exprementerat med min blixt. Blev riktigt bra!! :D Nu ska jag iväg och möta hjärtat. Fira att han varit på sitt arbete i 3 år! Tänk vad tiden går, helt otroligt fort!

Magkatarr och tarmkatarr

Så jag har haft ont i magen från och till nu i nån vecka och i förrgår natt så var det ju som värst.. Inatt var det rätt tufft med och nu imorse så fortsatte det att göra ont.

Kändes som det var dags att gå till doktorn.. Ringde och fick en tid idag.. Doktorn klämde på min mage och konstaterade att jag har magkatarr och troligen tarmkatarr med.

Jippi för miiig!!

Tydligen beror det på stress.. Men vafan jag har inte stressat?! Men då sa hon att kroppen kan känna sig stressad och man kan även stressa undermedvetet. Sedan har jag extra känslig mage..

Känns ju sådär lagomt skoj! Vill ju vara på praktiken och nu oroar jag mig för att dom ska tycka jag är kass som är hemma. Vill ju göra mitt bästa och visa att jag tycker praktiken är skoj.
Ska stanna hemma imorgon med måste ta det lugnt.. Måste förbi apoteket inne i stan imorgon med och hämta ut min medicin. Ska äta en tablett dagligen i två veckor för att det här ska gå över.. UUURK precis vad jag behövde.

Tycker riktigt synd om mig själv för tillfället. Inte kul att sitta och ha ont i magen hela tiden. Längtar efter mitt hjärta med. Så segt att sitta hemma och facebook går inte att komma åt tack vare att Comehem trilskas.. Dumma dumma dumma!!

Funderar på att lägga mig och sova en stund.. Hade nog varit gött. Hehe, man får klaga när man är sjuk ^^

Äntligen har vi internet hemma igen

Ugh vad jobbigt det är att vara utan internet. Man märker verkligen hur beroende och van man är vid vissa saker. Internet bestämde sig för att dö förra fredagen och hjärtat har kämpat och tjötat på comehem. Det har dock inte hänt så mycket..

Men idag så funkar vissa saker i alla fall. Kan sitta på msn osv vilket är gött.

Har praktiserat massa massa som vanligt. Men inatt så hade jag det tufft med magen.. Vaknade upp vid tre inatt och det såg verkligen ut som jag typ var gravid i 6 månaden. Trodde allvarligt talat att jag skulle gå sönder. Det gjorde ont i ryggen, höfterna och mina njurar.. Väckte hjärtat i ren panik och skrämde skiten ur honom. Lyckades sedan somna ifrån smärtan men har bara sovit lite åt gången. Vaknade imorse och trodde det hade gått över men icke. Så fort jag ställde mig upp så gjorde det ont.

Inte en chans att jag skulle palla springa runt ute på golvet på praktiken och packa upp grejer. Så det var bara att stanna hemma.. suckar.. Hatar att stanna hemma och inte göra något. Har ju blivit så van vid att göra en massa saker hela tiden hela dagen. Nåja, imorgon blir det praktik igen.

Snart är det i alla fall helg med och det blir mys. Längtar.

Nu ska jag äta lunch

Hmm blev ingen praktik för mig idag

Fick stanna hemma idag pga jobbig mage. Sånt som händer. Första gången jag är hemma sedan jag började på praktiken. Snacka om att det är tråkigt att sitta hemma. Är ju så van vid att ha saker att göra hela tiden. Men jag är rätt så jävla trött nu efter problem med magen, funderar på att lägga mig och vila en stund senare när allt lugnat ner sig.

Typiskt.. Fast tur i oturen. Hade kunnat hunnit utanför dörren och på spårvagnen när allt brakat loss! Hemska tanke!

Ska nog glo lite anime tror jag. Länge sedan jag gjorde det. Har ju inte tid för det nu! Eller kanske fixa med lite foton. Nytt tema i gruppen som jag är med i på Deviantart. Temat för mars är Fjädrar. Kan bli skoj att fippla med.

Nåja, ta det lugnt ska jag göra i vilket fall som helst.

Hade en liten dejt igår

Vilken mysig kväll jag och hjärtat hade igår!!
Åkte in vid sex tiden och mötte upp honom på stan, gick och käkade på lyxrestaurangen MAX. Haha! Var riktigt mumma! Efter det drog vi vidare till Dancing Dingo. Satte oss vid ett bord lite avsides så och bara snackade. Känns som det var flera veckor sedan vi satt ner och pratade ordentligt med varandra. Kan ju vara för att jag varit helt död dom senaste veckorna typ. Lovar att jag kommer vara helt van vid allt precis när praktiken är slut! :P

I vilket fall som helst så satt vi där och pratade om allt mellan himmel och jord, drack lite öl och vin.. Jag drack vin! Är ingen stor öldrickare :P Måste säga att jag verkligen gillar det stället med. Det var så skön stämning, fast det kan ju vara så för att det just var onsdag med. Är säkerligen totalt smockfullt på helgerna. Inte det största stället.

Gick där ifrån kvart över nio och var hemma lite efter tio.. Bums i säng med andra ord.

Och nu sitter jag här, har lite smått ont i huvudet men det funkar! Käkar lite frukost och svara på mail. Om nån timme är det dags för jobb. Funderar på vad vi ska göra idag. Igår var jag bästis med glödlampor. Och dagarna innan dess har jag varit bästis med sopsäckar! Haha! Får se vad jag ska vara bästis med idag.

Imorgon är det redan fredag med! Galet var tiden flyger. Fick reda på av mamma med att pappa klarat sin operation. Men att det inte var den stora operationen. När dom "kommit in" så upptäckte dom att dom var på tok för nära en känslig blodådra eller nått. Så imorgon ska han genomgå sin stora operation då dom ska ta bort tumören som han har på vänster lunga. Bara att tänka positivt och vänta på svar från familjen.

Oroa sig gör man ju alltid.. Försöker bara att inte tänka på det allt för mycket.

Oho en film jag ser fram emot!

King of thorn heter den! Anime-film som ska komma nångång nu 2010 i Japan om inte informationen jag läste är fel! Verkar riktigt frän.. Kan knappt vänta!

Här har ni trailern!


Sol sol sooool

Fan vad underbart det är med sol och barmark. Är våren på väg kanske? Jag tänker fan inte hoppas allt för mycket utan bara njuta av solen!

Idag kom det hantverkare hit för att fixa med vårat vardagsfönster som har behövt nya sånna där gummilister så att det inte drar en massa. Kan ju säga att det var förjävla kallt när jag kom upp.. Men nu har dom fixat det och hängt tillbaka gardinerna och allt! Snällt av dom. ^^,

Jag ska strax ta och duscha en snabbis och sedan blir det lite frukost och te.. Idag är det onsdag (jisses var tvungen att kolla upp för dagarna går så snabbt att jag inte hänger med). Inne på min tredje vecka på praktiken och har det fortfarande skoj. Dock så har jag sådan satans träningsvärk från igår då jag och några andra packade upp flera pallar med 40liters dunkar med spolarvätska. Känns idag! ;) Gymkort, vafan är det börja jobba på Coop istället!

Senare idag ska jag in till stan och möta upp mitt hjärta. Vi ska ut en snabbisvända på stan hade vi tänkt. Han ska träffa lite folk och prata med dom. Jag hänger bara med för det är trevligt. Efter det eller innan det så lär vi äta något, skulle tippa på att det blir typ Max. Tror hjärtat pratade om något sånt igår. Ja, jag var helt död minns inte hälften!

Nej dusch var det..

RSS 2.0