Sista dagen här i Ornäs.

Tänk att imorgon så flyttar vi in i vår egna lya jag och min kära. Äntligen säger jag bara!
Det har varit toppenbra här ute i Ornäs och Inger har varit en klippa som låtit oss bo här. Vi kan inte annat än att tacka så innerligt för gästfriheten.

Men nu ska det bli skönt att få bo bara jag och hjärtat. Få göra som vi vill och känna att vi har ett eget hem. För just nu har vi ju inte det. Vi bor i ett lånat rum med lånade möbler, garderober och säng. Åh våran säng, det är faktiskt den jag längtar allra mest till. Få sova i våra lakan på våra madrasser och kuddar. Snacka om att man är lite tetig och knasig. Men är vi inte alla så lite till mans?

Och duschen, ååååh duschen. Inte behöva oroa sig att man ska ta slut på varmvattnet för någon annan stackars sate som kanske vill duscha senare under dagen. Haha, det har varit turboduschar som gällt nu de senaste veckorna. Jag tror nog att jag kommer att uppskatta det som vi kommer att ha nu ännu mer efter att bott hos någon annan. Det är ju verkligen annorlunda. Trevligt med sällskapet dock, jag kommer sakna testunderna som jag delat med Inger varje gång jag kommit ut i köket.

Jag kommer även sakna Nappe the dog, så underbar hund. Fast jag misstänker att han tror han är katt eftersom han typ nästan spinner varje gång man klappar honom vid öronen. En hund som ger ifrån sig mer ljud får man nog leta efter med, han låter mest hela tiden och hade vi inte känt honom som vi gör så hade vi nog varit lite rädda i brallan. För någon utomstående så låter det nog som att han är arg för jämnan men det är bara Nappes egna språk! xD

Nej, nu ska jag försöka att runda av. Vi ska nog titta på något serieavsnitt och sedan är det dags att sova.

Nattinlägg från mobilen

Provar att blogga ifrån min mobil. Bra grejer att sysselsätta sig med när man har lite svårt att sova. Mannen min fastnade tyvärr inne i Falun då det de höll på med på jobbet drog över tiden lite. Sista bussen gick ju kvart över elva. Lite galet faktiskt hur tidigt bussarna slutar gå här.
Dock behöver vi inte tänka på bussar länge till. Flytt på torsdag.


Nåja nu ska jag ta och försöka sova. Gick ju bra att skriva på mobilen, hoppas det publiceras med.


Böcker böcker böcker!


Åh, böcker alltså. Det finns fan inget som är så najs som en helt ny oläst bok. Jag älskar lukten av helt nya böcker, fast jag älskar lukten av fuktskadade böcker med. Sådana som har legat nere i någon fuktig källare. Svårt att förklara. Det är nu min kära make kommer att kommentera att jag luktar på allt och att jag är en lukt-bög. xD

Tabbade mig riktigt ordentligt idag iallafall. Jag gick in på Adlibris och trodde minsann att jag inte alls skulle hitta några böcker. Ehm, jo men visst! I vilken fantasivärld lever jag? Klart som fan att jag hittar böcker, en rejäl mängd av böcker med. Hela 12 titlar blev det. Först var det 13 men när jag sedan började läsa mer ingående vad boken handlade om så svalkades mitt intresse ner ordentligt.
En salig blandning blev det med, vilket är lite ovanligt för mig då jag är duktig på att snöa in mig på en och samma genre under en längre period.

I gymnasiet läste jag enbart fantasy böcker och det fick enbart vara trilogier. Ja fråga mig inte varför det bara fick vara trilogier, jag gillar iofs siffran tre men när det var en längre serie så brukade jag oftast tappa intresset. Dock la jag av med besattheten av trilogier och började läsa längre och längre serie. Sedan var det frågan om vilket språk det fick vara på. Enbart svenska var det i gymnasiet, jag var för lat för att läsa på engelska. Men nu, haha nu läser jag enbart på engelska för jag tycker det engelska språket känns skönare att läsa på. Böckerna blir på nått vis bättre.

För tillfället eller för ett tag sedan var jag insnöad på skräck/thriller böcker. Deckare funkade med om det var supernaturliga element med i boken. Och nu, ja nu läser jag The hitchikers guide to the galaxy, alla i en pocket. Tjock tegelsten till bok men oj så jävla underbar den är! Filmen kan ta sig i dalen, boken äger allt.

Böcker jag är allergisk emot: Vampyböcker (speciellt romantiska sådana). Jävla Twilight och True blood and whats its name som har infekterat bokvärlden med en miljon olika tappningar och versioner på vampyrböcker som egentligen i stort sätt handlar om exakt samma grejer. Varulvar är jag rätt så trött på med, samt flickor som så gärna vill gänga ihop sig med en blodsugande "hunk"... Spyr!

Ett försök till ett djupt inlägg?

Åh idag är en sån där dag då jag har fjärilar i magen och känner mig lite extra kär. Tänk att jag fortfarande kan känna mig alldeles nykär fastän att vi varit tillsammans så länge. Fast å andra sidan, skulle jag sluta känna så här bara för att vi varit tillsammans länge? Var lite komiskt när vi skulle till och gifta oss. Folk hade så mycket åsikter och tyckte att nej ni är ju på tok för unga, kärleken kommer ta slut och så kommer ni sitta där och behöva skilja er istället för att "bara" göra slut.

Om alla tänker så i den här världen så vet jag faktiskt inte om jag vill vara en del av denna värld. Det är riktigt hemskt hur vissa tänker och resonerar kring kärlek. Visst att kärleken kan vara en flyktig känsla som kommer och går för vissa. Jag säger inte att alla känner så som jag känner. Och kärlek kan vara fruktansvärt smärtsamt och jobbigt, det tänker jag inte sticka under stolen. Men att trycka på andra personer sina egna svagheter och känslor kring kärlek tycker jag är hemskt. Speciellt när vi berättat att vi ska till och gifta oss. Tänk om vi hade lyssnat?
Nej jag är så glad att jag gifta mig med den person som jag älskar allra mest. Och idag är en sån där dag då jag känner det lite extra mycket.

Så här har ni ett litet försök utav mig att skriva ett lite djupare inlägg. För det har varit lite dåligt på den fronten och speciellt nu när vi hade vår tredje bröllops dag. Jag hade planerat att uppmärksamma denna dag rejält här i bloggen men självklart var jag sjuk. Precis så som jag är ofta när stora saker som ska fira. Kroppen min är lite knasig. Men idag gör jag ett tappert försök. Egentligen har jag inte vidare mycket ord att dela med mig av utan mest bilder. Bilder på den man som förgyller mitt liv och mina dagar. Bra som dåliga dagar, mörka stunder, ljusa stunder, lyckliga stunder och olyckliga stunder.

Han finns alltid där för mig, får mig på bättre humör. Han är den som kan få mig att gapskratta rakt ut men han är även den som kan få mig att gråta. Men så är livet. Det är bra och mindre bra stunder men att han finns där vid min sida gör alla dessa stunder i livet så mycket enklare att tackla. Jag hoppas bara att jag gör detsamma för honom. Det är (som jag alltid säger) han och jag emot världen. Vi gör varandra starkare!

♥Jag älskar dig! ♥

En oromantisk dag som ändå kändes romantisk

Min blogg har stått stilla nu i en vecka, inte för att jag har brytt mig jätte mycket. Nu är jag dock tillbaka igen. Har varit sjuk, förkylning och feber. Min kära make kom hemsläpande på denna sjuka som han sedan blev fri ifrån efter bara två dagar. Jag själv har varit dålig i en hel vecka. Perfekt nu när vår bröllopsdag var och allt.

Just my luck.

Men vi hade ändå trevligt och mysigt fastän att min energi sinade och det inte riktigt blev som vi hade planerat. Det var menat att vi skulle dragit iväg bara han och jag och grillat. Vi hade beställt fint väder och även bestämt vart någonstans vi skulle grilla. Det fina vädret infann sig, 26 jävla grader var det ute! Jag höll på att avlida då mitt huvud var alldeles proppat och jobbigt eftersom jag var så sjukt jävla snorig. Vi övervägde ett tag vad vi skulle hitta på och beslutade oss för att istället bara åka in till Falun och strosa runt där lite. Vi tog och satte oss på närmaste pub och tog varsin dricka. Ehm, känslig som jag är så blev jag lite lätt berusad och inte in the fun kind of way. Kände mig hängig och tung i kroppen. Men ett stort glas vatten och en promenad på det så kände jag mig snart igen som en normal människa!

Note to self: Drick inget som är sockersött och blaskigt med alkohol i när du har en förkylning i kroppen. Det är ingen bra kombo!

Efter promenaden gick vi och åt. Även där var det lite stretigt eftersom matlusten inte riktigt infann sig. Dock gjorde det inte vidare mycket då min älskade rensade min tallrik på det som fanns kvar. Och efter den goda måltiden tog vi en rejäl promenad runt nån sjö som jag inte kan minnas namnet på och pratade. Snackade om allt mellan himmel och jord, mest om bilen som ska inköpas ganska snart. Oj vad han drömmer! ;D
Hade kameran med mig, men fotade gjorde jag inte. I alla fall inte vidare mycket. Jag fick i alla fall några bilder på svamp som jag så länge velat ta. Det togs inte med systemkameran men jag måste ge min lilla sony kamera credd. Visst att den gärna vill fokusera på helt fel saker och att det oftast inte alls blir som jag vill. Men till slut blir det ändå bra eller okej bilder som jag kan använda. Så här har ni, tre bilder på svamp. Jag älskar hösten!

En ganska oromantisk dag som ändå kändes väldigt romantisk. När vi kom hem tittade vi massa Warehouse 13 i sängen och kramades. Så fastän att jag var dålig, hängig och allmänt bläig så blev vårat lite försenade bröllopsfirande mysigt och lyckat. Och precis som varje år så kommer bröllopsdagen igen nästa år och då kanske jag lyckas vara frisk! ^^

Skype är min räddning

Vilket regnväder det varit här idag. Vaknade av att det smattrade ute på altanens tak, tyckte det var synd att min kära make skulle behöva gå ut i skiten. Men det slutade tydligen att regna precis när han skulle gå, lucky!
Har inte gjort vidare mycket idag, mjo det är ett sånt där inlägg igen. "Idag har jag gjort"-inlägg. Jag har verkligen inget vettigt att dela med mig av, inte heller några roliga bilder som jag tagit.
Som jag skrev för någon dag sedan är det tråkigt väder blir humöret tråkigt och då blir även inläggen lite små tråkiga.

Men skisamma, jag har ändå haft ganska skoj idag. Snackat med min vän Jessica på Skype en massa. Alltså vad skulle jag göra utan Skype egentligen. Detta program är så satans jävla bra och gratis. Jag pratar både med vänner och familj via detta program. Slipper skaffa telefon och få dyra telefonräkningar! Det är bara att gå online på Skype och prata bäst fan man vill utan att tänka på att det kostar. Önska bara att min far vågade skaffa sig det. Men det kommer väl det med antar jag. För att ringa till England är fan inte billigt. I alla fall inte när jag pratar med min pappa. Inte skoj att bara ringa för att säga "Hej hur mår du? Jag mår bra" och avsluta samtalet. När vi pratar har vi en massa att uppdatera varandra om osv. Nej Skype är verkligen min räddning.

Haha nu när jag sitter här och läser igenom inlägget känns det som värsta reklam-inlägget. Det var inte riktigt menat. Fantasin tryter och jag vet inte vad jag ska skriva om så det blev det första som ploppade in i hjärnan på mig. Har precis avslutat ett långt samtal med Jessica så det är ju inte alls konstigt att det blev ett inlägg om Skype.. Jaja, nu får det vara nog. Undra hur många gånger jag har skrivit Skype i det här inlägget, någon som orkar räkna??

Skype, skype, skype, skype... Nej nu får jag sluta.. xD

En riktigt slödag

Vädret har inte varit milt emot oss idag. Det har vräckt ner regn sedan inatt och det känns tryckande. Huvudet bultar och jag känner mig allmänt seg och trött. Men så kan det ju vara ibland.
En bra ursäkt till att ligga i sängen hela dagen, spela lite spel och slösurfa på datorn. Även en perfekt dag att bara glutta film, mumsa popcorn och ha det allmänt mysigt.

Min kära make är ju inte den piggaste heller då han åkt på feber och förkylning, tror jag sympatiserar och är trött. Eller så är det bara för att han snarkar så mycket nu när han är så snorig och då får jag inte sova på nätterna. Kan vara alternativ två som stämmer bäst! ;)

Annars då?
Nu har vi varit här i Dalarna ett tag. Jag vet fortfarande inte om verkligheten slagit mig och att jag fattar att jag ska bo här. Vi bor fortfarande ute i Ornäs och har en halvtimmes bussfärd in till Falun. Jag är inte inne i Falun jätte mycket, har inte något att göra där. Men vi var och tittade på vår lägenhet i Tisdags. Den var fin, lite slitna tapeter och något knasigt golv men vi har blivit lovade att det ska bli renoverat och fixat. Det viskas om att köket ochså ska bli målat. Jag hoppas att allt som lovas hålls. Jag vill ha en fin och fräsch lägenhet nu inte en nedgången sliten lägenhet som inte blivit fixad på 13 år. Jo det är sant, den lägenheten som vi hade i Göteborg hade tydligen inte blivit renoverad på 13 år. Inte undra på att den såg ut som den gjorde. Tänk ändå på hur många som hunnit bo i lägenheten under 13 år. Usch!

En liten uppdatering i från mig. Tråkigt väder betyder tråkigt humör och tråkigt humör slutar oftast med ett tråkigt blogginlägg.. So there you go. Nu ska jag fika och sedan spela lite till.

Change starts with yourself. Your soul. Your core.

Så jag fick ett litet mail på fejjan från min goa och underbara barndomskompis Sadaf. Vi har känt varandra sedan fjärdeklass och alltid skrattat och haft det roligt tillsammans. Vi har delat musikintresset, sången och flamset tillsammans och nu bad hon mig (om jag gillade låten och orkade) att sprida den. Självklart tyckte jag om den. Det är hennes bror Hootan som gjort en cover på en låt och förmedlar via sin sång och video ett väldigt kraftfullt budskap, ett budskap som jag mer än gärna delar med mig av.

Om ni tycker, precis som jag, att budskapet, låten och videon är starkt, vackert och viktigt att sprida så gör det. Tveka inte. Sprid till era nära och kära, fan sprid till främlingar med!

---

Hm, orden infinner sig inte riktigt idag. Jag har nu suttit och stirrat på skärmen ett bra tag, skrivit ett par rader som jag sedan tagit bort. Hatar när det blir så.
Har iofs inte jätte mycket att dela med mig av. Dagarna de flyter på, ny vecka och inga nya tag. Jag har ingenting att göra.

Nu längtar jag bara efter att få flytta till vår lägenhet, få känna att nu är jag hemma. För det är vi ju inte riktigt ännu. Jag känner mig lite isolerad, vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska hitta på. Det är en riktigt jobbig känsla. Men när jag har tid med min kära och vi hittar på saker så känns det hela mycket bättre. Igår var vi ute i flera timmar. Dock hade jag ont typ 90% av den tiden och några bilder fick jag inte tagit för jag hade så ont. Riktigt jävla drygt.

Det fick bli en helt random bild istället, en bild som egentligen inte har något med inlägget att göra. Det är iofs en fin bild så det gör inget. En liten bäck som flyter nära där vi kommer att bo. Mysigt!

Ja det blev inte det gladaste inlägget denna måndag. Det får vara så ibland. Alla dagar kan inte vara bra dagar och bara för att det finns dåliga dagar så betyder det ju inte att jag är deprimerad. Jag är bara uttråkad, lite ensam och ynklig för tillfället. Så får man faktiskt känna ibland.

Imorgon blir säkerligen en bättre dag. Imorgon ska vi gå och titta på lägenheten (äntligen) och sedan ska vi titta på en soffa senare under dagen. Blir ett par bussturer till Falun eller så åker jag in och stannar där. Får se, det finns inte jätte mycket att göra förutom att trampa runt. Känner inte jätte många där, hittar inte vidare bra heller. Det ordnar sig.

Gabriella

Jahopp glömde lägga in bilden på Gabbis i förra inlägget. Lyckat, haha! Men här har ni henne. En riktigt fin bild tycker jag och en av mina första porträttbilder som jag faktiskt tycker om. Där emot kommer nog inte Gabbis bli lika glad eftersom hon är precis som mig, gillar att vara bakom kameran men inte framför! ^^


Hon får stå ut! ;)

Fotorunda #2 med Gabriella

Hoppsan hejsan det blev ett par bilder.. Fast av alla de bilder jag tog använde jag sex stycken. Lika roligt varje gång då bilderna ser sket fina ut i kameran men sedan är jag väl laddat över dom till datorn så slår den hårda verkligheten mig i ansiktet... Super suddigt och kävligt.

Nåja, finns inte så mycket att göra åt saken nu. De bilder som gick att använda iallafall tycker jag ganska mycket om. Fick till en fin porträtt bild på Gabriella med. :D


Lyckades ochså fota ett litet monster (fjärilslarv av något slag). Dock var bilden sjukt suddig men jag fick ju bara en bild så det var antingen att slänga eller försöka få till skärpan lite bättre. Valde alternativ två!


Även dessa fick jag till. Tyckte bilderna var sjukt tråkiga när de var ensamma men tillsammans i en liten serie blev det helt plötsligt en helt annan bild.

Jag myser

Åh, just nu sitter jag i mjukisar, hoodie tröja och dricker varm choklad och käkar Marianne Karameller. Ni vet dom där mintkaramellerna med choklad inne i. Så satans gott.
Mysfaktorn är hög just nu.

Det har ju faktiskt börjat bli lite kallare i luften. Jag och Gabbis har varit ute och fotat mest hela dagen i trädgården och visst har det varit kyligt. Sedan valde vädret att vara hur skumt som helst. Regnade helt otroligt mycket samtidigt som solen sken. Sedan drog det in rejält med åskmål och allt bara laddade ur. Läskigt värre!

Nu ska jag njuta, mysa och titta på en film. Livet är rätt så bra ibland!Sömnlös natt

Köpte mitt efterlängtade te igår, PG Tips.. Tog en liiiite för sen och stark mugg te och sedan låg jag där, super pigg och stirrade ut i mörkret. Jag försökte somna men varje gång jag stängde mina ögon så körde hjärnan igång.
Japp, den är annars avstängd. xD

Vad är det med sängen egentligen? Är den någon magisk plats där jag alltid kommer på helt otroligt bra texter med intressant innehåll. Jag älskar nämligen att skriva men när jag sitter framför datorn så brukar det bli väldigt krystade texter. Alla gånger (flesta gångerna) är det inte direkt något intressant innehåll och svenskan är inte min vän alla gånger heller. Lite grammatiska fel på sina ställen finns, särskrivningar samt ochså som jag av ren princip bara vägrar stava rätt!

Igår i alla fall när jag låg där i sängen så kom jag på det ena efter det andra. Jag intalar mig själv att jag kommer minnas det imorgon, när jag i själva verket vet att så är det inte. Vad jag borde göra är att skriva ner det, men det är så extremt jobbigt det med. Tända lampan, vara blind i ett par minuter, försöka skriva på pappret så det går att läsa.. Jo datorn har förstört min handstil, den är näst in till oläslig nu. Ser ut som en fyra åring som lekt jag-kan-skriva-precis-som-de-stora-barnen-leken.
Okej så illa är det inte men jag skriver som en kratta.

Så nu sitter jag här och försöker minnas, försöker skriva så där bra som jag "skrev" igår i mitt huvud.. Lyckas jag? Nä!

Tavlan

Så min moster fyller år den 17 augusti, jag ville vara ute i god tid med min present. Jag satte igång på torsdagen och var klar med den på lördagen. Postade den på söndagen.. Liiite för tidigt kanske men bättre det än att stressa och göra ett skit jobb bara för att jag lämnat det för länge!

Såhär blev den. Min största platta hittills och första gången som jag ramade in samt räknade alla pärlor.. 1806st pärlor blev det och en kvaddad rygg. Men det var värt det, hon fick den idag tror jag eftersom hon skrev till mig på fejjan och hon var jätte glad över den! Alltid mycket trevligare att ge något som man skapat själv!

Tummen ur

Vår promenad dårå! Hur vackert som helst, tycker nästan inte det behövs några ord. Det som jag ångrar är att jag inte tog med mig min systemkamera utan jag tog min kompaktkamera. Men bilderna blev ändå riktigt fina!

Var såklart ute och gick med min underbara make. Vet inte hur länge vi promenerade men det blev nog nästan två timmar. Jag absolut älskar att vara ute och gå så här. Bara gå dit benen bär oss, prata om alla möjliga saker. När vi är ute och går så känner jag mig fri, fastän att mina skor äter hål i strumporna jag har på mig och det gör ont. När jag är med min älskade så glömmer jag alla bekymmer!

Skulle bloggat

Jo det är sant. Jag skulle till att skriva ett inlägg om en kvällspromenad vi hade i lördags. Jag hade lagt in bilderna på datorn och bestämt mig för att fixa några kollage att lägga upp. Jag intalade mig själv att jag skulle blogga snart. Alltid snart. Snart blev sen och sängen lockade mer och nintendo-spel. Jag spelade en stund och kom sedan på att fan jag har ju inte bloggat.

Intalade mig själv att jag bara skulle spela klart det jag höll på med och sedan blogga. Jag ville ju visa de fina bilderna som jag tagit. Spelade en stund, sedan somnade jag...

Sedan knackade det på dörren, Gabriella undra om jag kunde hjälpa till med middagen. Det blev inget bloggande alls igår.

Tröttare än tröttast

Shit asså det känns verkligen att jag inte kunde somna om efter att maken min gått till jobbet idag. Vaknade av hans första klocka som ringde kvar över fem. Jag slumrade fram och tillbaka till kvart över sju då han kom in och sa hejdå. Sedan efter det var det som hela universums kraft var emot mig, jag fick ta mig fan inte sova.

Jag låg och vände och vred, kudden var obekväm, täcket låg konstigt. Allt var fel. När jag äntligen lyckas att somna till jo då fan ska mobilen sätta igång. Någon ringde en signal och la på. Sedan skickade dom ett sms som handlade om förra lägenhetens besiktningsprotokoll. Jag svarade lite förvirrat och menade på att de som äger bostäderna borde ha det.. Då får jag tillbaka att numret som hon fått skulle ha varit till personen som gjorde besiktningen. Snacka om att det är pantade människor som jobbar på det jävla kontoret i Göteborg. Jag vet inte hur många gånger jag har fått idiotiska svar eller fel nummer utav dom. Så efter det var det i stort sätt kört att somna om.

Låg kvar i sängen tills min väckarklocka skrämde slag på mig... Underbart!!

Men dagen i sig har varit riktigt jävla trevlig. Har häng med Gabriella hela dagen. Bestämde redan igår att vi skulle dra och bada om vädret blev fint. Visst var det lite molnigt när vi gick upp men framåt ett tiden så klarnade det upp rejält och blev jätte varmt. Då tog vi våra badkläder och traskade iväg till badet. Badade, pratade, låg i solen, skrattade och hade det allmänt trevligt. Vid kvart i fyra tiden började våra magar att kurra så då gick vi hem igen. Satte oss ute på altanen och käkade, pratade och skrattade ännu mer. Halv sex kom maken min hem och nu sitter jag här vid min dator och försöker hålla mig vaken. Jag kommer nog garanterat att sova riktigt jävla gott inatt!! :D

Hade med mig min kompaktkamera med till badet med, men som vanligt glömdes kameran av mitt upp i allt så det blev inga bilder alls som jag kunde dela med mig utav. Där emot så var jag och Gabriella ute på en snabb fotorunda igår och då fick jag testa hennes UBER objektiv. Fick till EN bra bild. Var så sjukt ovan vid hur jävla nära allt blev i objektivet! :P


RSS 2.0