Böcker böcker böcker!


Åh, böcker alltså. Det finns fan inget som är så najs som en helt ny oläst bok. Jag älskar lukten av helt nya böcker, fast jag älskar lukten av fuktskadade böcker med. Sådana som har legat nere i någon fuktig källare. Svårt att förklara. Det är nu min kära make kommer att kommentera att jag luktar på allt och att jag är en lukt-bög. xD

Tabbade mig riktigt ordentligt idag iallafall. Jag gick in på Adlibris och trodde minsann att jag inte alls skulle hitta några böcker. Ehm, jo men visst! I vilken fantasivärld lever jag? Klart som fan att jag hittar böcker, en rejäl mängd av böcker med. Hela 12 titlar blev det. Först var det 13 men när jag sedan började läsa mer ingående vad boken handlade om så svalkades mitt intresse ner ordentligt.
En salig blandning blev det med, vilket är lite ovanligt för mig då jag är duktig på att snöa in mig på en och samma genre under en längre period.

I gymnasiet läste jag enbart fantasy böcker och det fick enbart vara trilogier. Ja fråga mig inte varför det bara fick vara trilogier, jag gillar iofs siffran tre men när det var en längre serie så brukade jag oftast tappa intresset. Dock la jag av med besattheten av trilogier och började läsa längre och längre serie. Sedan var det frågan om vilket språk det fick vara på. Enbart svenska var det i gymnasiet, jag var för lat för att läsa på engelska. Men nu, haha nu läser jag enbart på engelska för jag tycker det engelska språket känns skönare att läsa på. Böckerna blir på nått vis bättre.

För tillfället eller för ett tag sedan var jag insnöad på skräck/thriller böcker. Deckare funkade med om det var supernaturliga element med i boken. Och nu, ja nu läser jag The hitchikers guide to the galaxy, alla i en pocket. Tjock tegelsten till bok men oj så jävla underbar den är! Filmen kan ta sig i dalen, boken äger allt.

Böcker jag är allergisk emot: Vampyböcker (speciellt romantiska sådana). Jävla Twilight och True blood and whats its name som har infekterat bokvärlden med en miljon olika tappningar och versioner på vampyrböcker som egentligen i stort sätt handlar om exakt samma grejer. Varulvar är jag rätt så trött på med, samt flickor som så gärna vill gänga ihop sig med en blodsugande "hunk"... Spyr!

Kommentera gärna här! (men undvik snälla reklam, tävlingar och kolla in min blogg kommentarer. De godkänns ej!) Tack och hej!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0