Pimp my bag ^^

Så, då har jag suttit och slagits med min jävla väska. Fan inte lätt att få på de nya runda pinsen. De med anime motiv är ju så mycket lättare då de har typ en spik bara och en knäpp-moj.. Oh ja, sjukt bra förklarat Hayley!

Finns massa plats kvar till nya pins. Dags att gå ut på jakt, vill ha några fler Bleach-pins och kanske Mario och Luigi. Såg Fullmetal Alchemist pins med. Vet dock inte om de finns på Sci-fi bokhandeln i stan. Får titta förbi där någon dag i veckan! Pimp my bag är i full gång. Finaste väskan som jag fick utav min kära make när vi precis blivit tillsammans.

I loooove Green!

Inte snyggaste målat direkt. Jag är inte bäst på att måla naglarna. Men som min goda vän Milla sa: Träning träning träning. Så nu målar jag mina naglar ofta. Speciellt med detta gröna nagellack som jag köpte på Cubus. Måste dock säga att naglarna var snyggare för ett par dagar sedan. Haft det på naglarna nu i nästan en vecka.


Matchar min gröna klocka så jävla bra med! Roligt med nagellack faktiskt. Jag är ju inte direkt vidare mycket för smink och sånt, men nagellack är skoj. Det går att variera på så många olika sätt och det är inte i närheten av mina ögon som jag mer än gärna vill gnugga i. Kan inte äns ha mascara för då blir ögonen röda och oftast glömmer jag av det och POFF så ser jag ut som en tvättbjörn! ;D

Ska nog måla om naglarna idag fast med mitt nya lack. Chock-orange är färgen. Vet inte om det kommer se snyggt ut men det sticker ju ut i alla fall! Kanske tar en bild på det senare. Ganska tråkigt blogginlägg men jag är ju lite stolt. Målade inte hela mina fingrar denna gång utan bara lite utanför.. HAHA!! Det är FRAMSTEG!

Nya filmer och pins!

Var på sci-fi mässan igår med min kära make. Jävlar vad folk det var! Men jag hittade lite små grejer som jag ville ha vilket var najs. Kom hem med två nya skräckfilmer och betalade enbart 70kr för det. Fan får ju knappt en film för det priset!

Har sätt bägge två men de är helt klart två filmer som jag ville ha i min filmsamling. Fourth kind mer än the haunting in Connecticut. Men de båda var bra tycker jag ändå! :D

Sedan inhandlade jag lite fler pins till min väska som jag håller på att utsmycka med "nördiga" grejer bara för att! Det blev tre pins med tv-spelstema för bara 30kr. Så nu har jag gått ifrån att enbart ha anime på min väska till bara nördiga grejer. Så svårt att hitta animepins som inte kostar en arm och två ben. Men jag är nöjd!


Dessa kommer sitta snyggt på min väska!

Kunde ha en trevligare start på helgen

Ehm, ja det stämmer verkligen.
Har haft en mindre trevlig dag idag. Och igår var inte mycket bättre. Torsdagen innehöll fasta och massa flytande medicin som skulle drickas. Hela 2liter skulle ner innan klockan var 22. En timme för varje liter. Inte jätte skoj men jag var så illa tvungen

Och idag har jag gjort min undersökning och allt såg bra ut. Nu kommer jag inte få någon kallelse förrens om 3 år istället för en gång per år. Tack och lov!!!

Skulle fira med lite lunch på Pizzahut. Jag och maken stog i kö när jag börja känna mig yr, svettig, illamående och sedan blev det näst intill omöjligt att stå upp. Lyckades sätta mig ner på en stol men det hjälpa inte. Gick upp till nordstan igen och satte mig rakt ner på golvet intill en vägg.. Det hjälpte inte heller och nu kändes det som att jag skulle spy.
Men på något sätt lyckades jag ta mig ner till restaurangen igen, haspla ur mig att jag måste få låna toan för jag svimmar snart och sedan vinglade jag mig dit. Väl inne på dass blev det svart och sedan fick jag sitta med huvudet mellan knäna.. JÄVLA SKIT!

Helt genomskinlig vinglade jag mig ur och upp igen till nordstan där jag satte mig ner igen och inväntade maken som fått springa och köpa en banan.. Och sedan satt vi där medans jag försökte få i mig bananen och få tillbaka lite färg i ansiktet. Så otroligt hur folk ska stirra... Har de aldrig sätt någon som äter banan eller som äter banan och samtidigt är helt likblek i fejjan.. Suck! :P

Efter det släpade vi oss till spårvagnen, var hemma lite efter tolv. Sov fram tills hjärtat kom hem vid halv sex. Det behövdes. Nu har jag ätit middag och smaskat lite majs samt druckit cola. Börjar må bättre nu men låter ändå bli att stå upp för mycket..

Imorgon är i alla fall en ny dag. Och imorgon ska vi på Sci-fi Mässan som min kära vän Magnus bjuder oss på som en liten födelsedagspresent. En väldigt uppskattad present då jag totalt missat att mässan skulle vara denna helg!

Massa kärlek till min underbara make som alltid finns vid min sida genom mina tuffare stunder av elaka undersökningar och svimanfall tack vare för mycket morfin.. Jag älskar dig av hela mitt hjärta! <3

Ett år äldre

Ja idag fyller jag år då ja. På facebook har jag blivit pepprad av grattis hälsningar från både nära vänner och människor jag inte pratat med på år och dar. Men tack, alltid trevligt att se att människor faktiskt bryr sig.

Inget speciellt med denna dag dock. Jag gör som jag gör varje år, jag ignorerar att det är min födelsedag. Hade det inte varit för att jag hade skola idag så hade jag inte gått ut på hela dagen. Men nu har jag lektioner och de behöver jag gå på.

Annars, några planer. Nope. Nackdelen med att fylla år i slutet av en månad är att pengarna har börjat att sina. Men till helgen ska nog jag och kärleken göra något. Han vill ju så gärna göra något då jag fyller år för han vet hur mycket jag faktiskt avskyr att fylla år. Varför är en lång historia men det har med att varje gång jag planerat för denna dag så har det skitit sig.

Jag har blivit sjuk.
Någon har blivit sjuk.
Allt har gått åt helvete.
Presenter har blivit stulna.
Slagsmål har brutit ut.
Folk har varit otrogna.

Ja listan kan göras lång men detta har gjort att det hela känns som en förbannelse. Denna dag är bara skit och på denna dag händer det bara massa skit. Nu kan det iofs vara så att det hela sitter i mitt huvud nu. För förra året var inte to bad. Vi var hemma och tog det bara lugnt.. tror jag? Jag minns fan inte. Och året där innan gick vi ut och åt bara jag och maken. Det är så jag vill att det ska vara. Inte massa ståhej över mig, inte massa folk och inte något försök till att planera någon fest. För sånt går bara åt helvete!

Men nog klankade på denna dag. Jag vet att min kära mor är väldigt glad över den 21 februari 1987 då jag kom till världen. Jag vet också att min kära make är väldigt lycklig att jag föddes. Även andra människor i min omgivning. Bara jag som är negativ till att fylla år. Och inte är det för att jag har någon slags löjlig åldersnojja.. jag skiter i att jag blir ett år äldre. Åldern är inte siffrorna, åldern är hur man känner sig och jag känner mig fan inte vuxen för fem öre. Men vem gör det?

Det har bara blivit en grej, en slags oskriven lag. Jag ska avsky denna dag eftersom så mycke skit hänt i samband med försök till att fira den.. Lite patetiskt faktiskt men så är det ;)

I alla fall, grattis till mig. Och grattis till syrran som fyllde år igår och grattis till Mattias som har samma födelsedag som mig.
Ha det gott!

Snabba ryck!

Hej och hå snart fredag igen. Vart tar tiden vägen? På måndag fyller jag år, det har gått för snabbt tycker jag. Får se vad som händer på den dagen. Brukar inte vara något speciellt, så är det att fylla år i slutet på en månad. Blir säkerligen att jag och maken min hittar på något helgen där efter. Vad vet jag såklart inte ännu. Är inte vidare förtjust i att fira födelsedagar. I alla fall inte min egna. Gillar att fira kärlekens födelsedag och överraska honom! ;)

Bloggen har fallit i glömska igen, vad kan jag säga. Jag tränar, pluggar och tar det lugnt. Dagarna ser i stort sätt identiska ut och det finns inte vidare mycket att dela med sig av. Jag fotar inte så det stör just nu heller, skyller på vintern. Jag är så saligt trött på denna årstid nu. Vi hade äntligen fått helt bar mark och vi kunde se gräsmattor och allt. Men så igår började det att snöa igen och nu är det vitt på marken. Det är heller inte tillräckligt varmt för snön att försvinna.. Usch, kan inte bara våran komma nu. Snälla?!

Nåja, ska dra till skolan alldeles strax. Sedan hem och städa tror jag. Börjar bli lite stökigt här hemma. Grus överallt. Fattar inte hur vi lyckas men de små monsterstenarna stannar aldrig i hallen utan dras runt överallt. Har fan hittat grus i sängen! >_<

I skolan!

Sitter i skolan just nu, snön vräker ner utanför fönstret och jag känner verkligen att jag vill att vinter ska ge med sig nu. Vi hade ju massa bar mark nu i början av veckan. Solen värmde emot mina kinder och jag slapp ha dubbla strumpor samt långkallingar. Nu är vi tillbaka på ruta ett och det känns ju lite si så där.

Nåja, är i skolan just nu. Har min författarkurs.. Eller litterär gestltning som det heter i kursplanen. Har i stort sätt skrivit klart min lilla novell och nu har jag printat ut de 7 sidor jag skrivit och läraren ska till och läsa snart. Undra vad han kommer att säga. Jag hoppas det är någe lunda bra kritik som jag kommer att få. Men även konstruktiv kritik så att jag kan ändra på saker och ting som inte riktigt stämmer.

Jag misstänker dock att jag har varit lite dålig på miljöbeskrivningar och även i mina beskrivningar av de karaktärer som är med. Men detta är min första gång och jag tycker det varit både roligt men även utmanande. Sedan blev tyvärr texten väldigt stressad då vi inte hade all tid i världen så jag slutade det hela med en liten cliffhanger så att säga.

Äh jag vet inte. Jag hoppas det i alla fall kommer att finnas något som han finner intressant och till och med roligt. Nu ska jag sluta babbla om detta och vänta på att läraren ska läsa klart.

Åh idag är det fredag!! Äntligen!

En tanke i det ruggiga vädret

Kallt, ruggigt och allmänt otrevligt är nog ganska bra ord som sammanfattar hur vädret är idag. Men jag sitter här framför min dator insvept i min kofta och bara njuter av bra musik och att jag är mätt och varm, och framför allt att jag är torr och inte pinkeblöt så som jag var när jag kom hem.

När det är sånt här väder så går ofta mina tankar till människor där ute som inte har något hem. De kan inte svepa in sig i något varmt och mysa ner sig i sin soffa och njuta av en kopp av valfri varmdryck. De sitter istället ihop kurade under broar och andra ställen där de kan komma ifrån de blöta lapparna, det piskande regnet och framför allt den blåst som blåser där ute idag.

Dessa människor sitter med blöta kläder, trasiga kläder och skor och har oftast ingenstans att ta vägen. Så när det är sånt här väder känner jag att jag borde sluta ta saker och ting för givet. Jag har väldig tur att jag har ett hem, ett tak över mitt huvud, kläder och mat på bordet varje dag. Och många gånger är det väldigt enkelt att intala sig själv att denna person gjorde så emot sig själv, denna person slösade bort alla sina pengar och skötte sig inte.

Men så är det ju inte alla gånger utan det är helt vanliga människor ochså som sitter där ute utan något ställe att kalla sitt hem, utan inkomst och utan familj. Oförutsägbara olyckor har antagligen inträffat som sedan bara fortsatt och fortsatt i en ond cirkel och tjoff så satt dom där, på gatan, utan ett hem och utan några pengar.

Det är en något att tänka på.

Use the force

Herre min GET det var inte igår jag la upp något som var relaterat till youtube. Men jag hittade detta klipp i en av bloggarna som jag följer och blev helt frälst.. En av de bästa bilreklamerna jag sätt på länge!!

Denna är ju bara för söt och så charmig.

Åh fredag kom till mig NU!

Men nej! Mer snö har kommit. Jag som var helt lyrisk igår för att jag inte behövde ha dubbla strumpor på mig och för att jag kunde ta på mig helt vanliga skor. Inte klumpiga vinter skor. Jag har gjort slut med vintern nu, min nya älskare är våren! (och mitt nintedo DS, det får vi inte glömma)

Jag ska dock inte deppa ihop för imorgon är det fredag och jag ska sova över hos Milla. Det var nära att det inte blev av men i sista sekund eller igår rättare sagt så ringde Milla och sa att det vist gick för hon har barnvakt åt lilltrollet där hemma! Äntligen! Jag får ha min Milla för mig själv i ett helt dygn. Vi kan vara vuxna (och barnsliga med om vi nu vill) och bara prata om allt mellan himmel och jord. Visst att vi pratar om det mesta när lilltrollet är med ochså men man kan fortfarande inte prata om exakt vad man vill.
Så imorgon efter min lektion som slutar tre rusar jag hem för att hämta min lilla väska och sedan åker jag och möter min kära vän inne i stan. Systemet står sedan på tur och sedan åker vi till Älvängen för att handla.

Efter det kanske vi hinner med en liten loppis som Milla snacka om och sedan lagar vi middag och ser på film och bara har det trevligt. Det kanske kommer bli lite bilder till bloggen.. Men jag tänker inte stressa över det. Dock är Milla så jävla snygg så henne kan jag smälla upp en miljon bilder på! Kan ta bild hur som helst på henne och ändå ser hon ut som en gud på bilderna. Själv lyckas jag blinka med ett öga, skela, få sju dubbelhackor eller så gör jag någon extremt snygg min precis. Japp det är jag det! ;)

Åh fredag kom till mig nu!!! Men först är det Matte som gäller för mig idag. Ska tackla de kapitel som jag inte riktigt lyckats ta mig igenom och sedan försöka repetera lite. Känner jag mig själv rätt så har jag glömt hälften av allt eftersom jag lärt mig nya saker. Men men, det är bara att kämpa på. De senaste 3 lektionerna har gått hur bra som helst och jag har fattat allt. Så jag tänker fortsätta tänka positivt och tuffa vidare!!

Bloggen hamnar lite i skymundan

Skolan har satt igång och jag har en hel del läxor. Jag vill blogga, jag har massor att dela med mig av och massor att skriva om! Men jag har inte tid. Sedan känner jag ochså att det känns så krystat. Jag känner mig nästan tvingad till att skriva ett inlägg eller flera per dag bara för att annars tappar jag läsare (och jag har väldigt få läsare).

Tanken slog mig igår faktiskt! Jag bloggar ju för mig själv och ingen annan, varför känner jag som jag känner? Och i ärlighetens namn så vet jag inte. Visst att det känns extra skoj att få lite kommentarer på det jag har skrivit och även veta att andra läser. Men jag vill inte att det ska vara anledning nummer 1 till att jag skriver i min blogg.

Det har blivit lite samma sak med mitt fotograferande med. Jag tänker tankar som: fotar jag inte nu så har jag ingenting att lägga upp i blogg och ett inlägg utan bild det är ju skit tråkigt att läsa. Vafan Hayley! Sluta tänk så! Fota ska jag ju göra för att jag tycker det är skoj och exakt samma sak med bloggen. Jag ska skriva för att jag tycker det är roligt och för att det är något som jag gillar att göra.

Jag gillar att dela med mig av mina dagar (fastän att många tycker det är sjukt tråkigt). Man kallas för "Leffe"-blogg osv för att det skrivs om enbart vardagliga saker. Men det skiter jag i, jag gillar att skriva om min vardag. Vardagen är ju mitt liv. Jag kan inte hitta på massa äventyr som jag är med om och det är något jag heller inte tänker att göra.

Så här och nu intalar jag mig själv att det är okej att inte blogga på en hel vecka. Det är okej att blogga och skriva inlägg som inte innehåller några bilder. Och jag måste sluta känna press och tvång. Krysta och spy ut inlägg som egentligen inte är bra är helt meningslöst i mina ögon (om nu mina andra inlägg är vidare bra eller inte det vet jag ju inte men jag skriver dom med hjärtat på rätt ställe).

Sista semesterdagen

Hade en extra mysig och speciell dag igår eftersom det var makens sista semesterdag. Han har nu varit ledig i nästan två veckor. Har varit hur mysigt som helst att ha honom hemma och fått komma hem till honom. Annars är det ju alltid jag som är ensam hemma och han som kommer hem. Men nu har vi haft lite ombytta roller.

Igår gick vi i alla fall till Sjöfartsmuseet, äntligen. Skulle ha gjort det för ett antal dagar sedan men det har ju varit sånt jävla röv-väder ute så vi har ju inte direkt varit super taggade att gå ut. Men igår var det en underbart fin dag med solsken och allt. Jag måste säga att själva museet var inte riktigt min grej. Jag är ju inte uber-intresserad av skepp och båtar men visst var det intressant... Men jag kommer nog inte gå dit igen. Naturhistoriska där emot.. Det är ett av mina favoritställen i hela Göteborg.
Akvariet som finns i museet var dock väldigt uppskattat och jag är så glad att jag hade min mobil med mig och kunde ta kort. Så mycket sött och SJÖHÄSTAR!

Jag tror nog inte det finns något som är så magiskt i mina ögon som dessa små liv. Visst är de vackra!! Det var jävla svårt att få några bra bilder dock för de simmade ju hela tiden. Inte för att jag förstår hur dom gör det. Den nere till vänster var jätte stor. Har nog aldrig sätt en så stor sjöhäst förut!

De hade maneter med!!! Dom tyckte dock maken min var skit äckliga! :P

Dessa var helt otroligt vackra. Jag ville ta med mig dom hem. De såg helt ärligt ut som om de lös i mörkret så det är inte mobilkameran som muppat upp dom. Såg ut som de hade små LED-lampor i sina "tentakler" och även i huvudet eller vad man nu ska kalla det. Hur vackra som helst!

Sedan har vi dessa maneter som enligt mig ligger upp och ner. Tydligen gör dom det och filtrerar vatten genom sina spröt eller nått. Hade inte den blekaste aning att det fanns maneter som såg ut så här.

Sist men inte minst, NEMO! Och någon annan söt liten fisk! Det ser ut som den speglar sig, jag blev faktiskt lite smått förälskad i denna lilla skapelse. ^_^

Sedan efter det besöket åkte vi hem och mös i soffan framför lite serier. Tycker det var en bra sista semesterdag.


Den nya kärleken

Jag har haft en viss frånvaro från datorn dom senaste dagarna. Visst har det varit för att jag haft plugg men mest på grun av min nya kärlek. Mitt hjärta klappar lite extra hårt när jag tänker på denna. Och idag köpte jag ett fint litet fodral till den för att skydda den emot allt ont i världen! xD

Här inne sover den nya kärleken från och med nu. Fast används gör den såklart en massa med. Jag har ännu inte kommit på ett fint namn till denna skatt men jag funderar på Rupert eller Pascal.. Två riktigt fina namn... ehm! ;) Ironin är väldigt hög för er som möjligtvis missat det.

 

*Trumvirvel* Här har ni den!!! Oh how lovely it is! Och med detta inlägg vill jag även fråga efter lite tips på spel.

 


Jag har ett par stycken:

New super Mario bros
Mario&Luigi: Bowsers insidestory
Zelda Phantom hourglass
PuzzleQuest 2

ScribbleNaught (som jag faktiskt inte alls tycker om)
Yoshis Island (har inte testat det ännu dock)

Någon som känner sig manad att dela med sig av bra spetips? Släng in en kommentar för fan! ;)

Mysfika med Milla

Åh vilken mysig dag jag har haft idag. Först och främst så möts jag av underbart solsken ute. Fåglarna kvittrar och det rinner vatten överallt! Töväder, finns det något mer underbart?!?! :D

Sedan möter jag upp min underbara Milla på Centralen och vi käkar på Subway och pratar lite. Efter det traskar vi runt på stan ett tag och tittar på allt möjligt.

Efter det blir det dags för mig att gå på min mattelektion och idag fattade jag vad det handlade om. Idag var det avrundning som stog på schemat och det var något som jag faktiskt kunde hänga med på. UNDERBART!!

Sedan möter jag upp Milla igen och vi går och fikar inne på Centralen, pratar lite mer och bara njuter. Den obligatoriska snoka-i-Millas-väska-och-förundras-över-hur-mycket-hon-har-i-väskan-stunden var självklart med under fikastunden med. Det är lite roligt faktiskt, jag har alltid rotat i hennes väska, även när vi gick på gymnasiet. Jag vet inte varför men jag älskar att titta i hennes väska! Fan vad jag har saknat min underbara vän.

Näst nästa helg blir det antagligen att sova över hos Milla och bara ha det hur trevligt som helst!! Ser så fram emot det har ju inte sätt hennes lägenhet ännu heller!!

Och nu är det dags att göra middag, mysa ner i soffan med min älskade make och bara vara. Ett bättre sätt går det nog inte att avsluta en så trevlig dag som denna. Det spela ingen roll att det började vräka ner med regn nu fram åt kvällen. Dagen har varit helt underbar och mysig. Kram på alla fina!


RSS 2.0