Ikea med mor min

Vilket dunder väder det är idag. Solen har  varit framme hela dagen och inte ett moln går att hitta på himlen. Synd bara att det blåser så satans mycket just här i Göteborg. Aldrig kan man vara nöjd! ;)

Men jag har inte varit ute vidare mycket. Mötte upp med mamma och så åkte vi till Ikea. Jag köpte en ny kudde till min kära make, hittade två gröna ramar som kommer ge lite färg till köket med. Äntligen! Jag har ju velat köpa ramar till väggen i köket hur länge som helst men inte fått tummen ur att göra det. Men nu så! Nu åter står det bara att komma på vad jag ska sätta in i dom. Hmm!

Sedan köpte jag en stooor påse med M&Ms. De hade jätte billigt pris på dom. Inte någon av oss kunde låta bli att köpa. Mamma köpte jordnötsversionen och jag köpte vanliga choklad. Älskar dom, så satans goda. Smartis släng er i vägen.

Fick äntligen ett litet ryck med och tog fram min systemkamera. Tror detta är första gången den används i år. Eller kanske andra gången. Tog ju lite bilder till mitt årsinlägg i början av året och då fotade jag ju bara alla mina telådor. Men idag så fick jag ett ryck och tog några bilder. Här har ni resultatet. Jag är faktiskt riktigt nöjd!

Älskar hur färgerna blev. Synd bara att jag får smälla på min "fina" stämpel på bilderna. Men så är det ju med internet! Den är ju inte jätte ful och tar inte bort fokusen från bilderna. Riktigt nöjd som sagt, var inte igår som jag fotade precis.

You complete me

Mina dagar kan vara mörka och riktigt dåliga. Jag kan känna mig totalt värdelös och helt hopplöst nere. Men så kommer jag hem och väntar på denna guldklimp. Och när han är hemma igen känns allt bra igen.

Jag känner mig helt plötsligt levande och lycklig. Det mörka åskmolnet som svävat ovanför mitt huvud hela dagen har lösts upp och släppt fram en strålande sol. Denna man är jing till min yang (säger man så?), vitt till mitt svarta, ljuset i mina mörkaste stunder.. Du gör mig hel!


Det går segt nu

Allt som har med bloggen, plugg och måsten går riktigt segt för tillfället. Jag har inte lust med någonting alls. Jag vet inte riktigt varför men så här kan det ju vara ibland.

Har ett konstant jävla illamående med. Fick tipset att det kunde vara magkatarr, kul! *suckar* Min mage kommer alltid på sätt att förstöra för mig. Så nu ska jag ändra om det jag äter för att se om det hjälper. Tydligen ska jag minska på surt, salt, sött och starkt. Hmm, ganska svårt. Salt har jag ju alltid i maten och även sött för att få balans. Kryddstarkt det låter jag bli helt och hållet. Min tunga ramlar ju nästan ur käften på mig bara jag har lite för mycket peppar i maten.

Får bli att äta totalt neutralt nu ett tag fram över. Jag orkar fan inte må så här länge till. Varit så här nu i en hel vecka.

Något positivt är i alla fall att våren är på g nu. Alla de stora fula snöhögarna har börjat att försvinna. Men enligt väderleksrapporten så ska det komma lite snö på söndag. Men sedan ska det vara strålande sol på måndag igen. Nåja, snön kommer inte ligga kvar länge om det nu kommer något. Det är en liten tröst.

Nu vet jag inte alls vad jag ska skriva. Blä, krystat det blev. Tack och hej.

Rejäl plugg-dag idag!

Herre min get alltså. Mina ögon blöder känns det som och min hjärna skriker "no more!!". Men jag måste! Imorgon har jag religionsprov på Buddhismen, Hinduismen, Judendomen och Islam. Rätt jävla mycket som ska pressas in i mitt huvud och sedan spottas ut på pappret imorgon.

Jag måste vara helt ärlig och säga att jag hatar prov. Jag ser inte vitsen i det. Vi pluggar och pluggar, nöter och upprepar för att sedan i turbofart skriva ner allt vi hinner komma ihåg på ett papper för att sedan lämna salen och inte minnas ett skit. För så är det. Därför tycker jag att prov är jätte meningslösa. Men de måste göras och visst är det intressant att läsa om dessa religioner fastän att jag själv inte direkt håller med eller tror på det som står.

Nu har jag i alla fall tagit mig igenom hinduismen, judendomen och halva buddhismen. Bara Islam kvar. I can do it! Tar bara en liten paus nu för det behövs då och då det med.

Dagen min började i alla fall väldigt trevligt. Mamma ringde och väckte mig och frågade fall jag ville ses en snabbis på stan. Hon ville komma hemifrån, vilket jag kan förstå. Så vi träffades och käkade lite lunch. Sedan traskade vi runt lite på stan. Jag kom äntligen ihåg att köpa krokar och nya bläckpennor.. Äntligen!! Söta mamma var lite platt och inte alls glad. Jag förstår henne och delar hennes smärta. Men det går i alla fall framåt för henne fastän att det fortfarande gör jätte ont för henne. Det är ju fortfarande jätte färskt.
Men vi alla finns här för henne och stöttar så mycket vi kan. :)

En favorit bild på mig och mamma. :)

 

Nej nu ska jag fortsätta att plugga. Buddhister lindar verkligen inte in det här med att ALLT TAR SLUT.. Alla dör, saker är onödiga osv. Att inte hela bunten är uber deprimerade är ett under.

Sov så sött nu lilla Tova <3

Dagen igår känns ganska overklig fortfarande. Min dag började som den alltid gör. Jag gick upp, käkade lite frukost och ställde mig på min crosstrainer för att köra ett pass innan jag skulle sätta igång och plugga inför provet som är nu på fredag.

(Massive attack - teardrop)

När jag står på crosstrainern ser jag att min mobil blinkar och att det är mamma som ringer. Det är alltid trevligt när mamma ringer men igår var det hemskt. Jag möts av gråt och skrik i telefonen. Det första mamma istort sätt skriker är "TOVA ÄR DÖD". Jag vet inte alls vad jag ska säga, den meningen liksom golvar mig. Tydligen hade mamma varit ute en liten vända och lämnat Tova ensam hemma i hennes lilla lekhage som hon har. Detta är inget nytt och det har gått jätte bra. Tova hade det fint i sin lilla hage.

Men för en vecka sedan så blev hon påhoppad av en lösspringande hund och har haft ont sedan dess. Mamma har varit hos vetrinärena och de röntgade lilla skrabban. Enligt doktorn var det inget allvarligt fel på henne förutom att hon hade ont runt sin svans.

Men igår gav hennes lilla kropp upp, livsgnistan lämnade henne och hon lämnade efter sitt ett stort tomt hål. Så igår var en väldigt svart dag. Jag är bara så innerligt tacksam att min moster kunde åka till mamma hela vägen från Orust. För jag hade inte klarat av att åka hem till mamma. Jag hade nog ramlat ihop om jag sätt den lilla kroppen och även blivit arg på mamma. Jag blir lite knasig i sådant pressade tillfällen. Kan helt enkelt inte hantera det. Vi misstänker i alla fall att hon fått någon inre skada som inte synts på röntgen och att det resulterade i att hennes kropp inte orkade.

Det är en hemsk hemsk sak som hänt och lilla Tova fick bara vara i denna värld i ca 7månader. Men den tid hon varit hos min mamma har varit fantastisk. Det var en fantastisk liten hund min mamma hade. En riktigt liten glädjespridare som var full av energi. Hon bjöd även på en hel del skratt då hon fnattade runt med sina leksaker och sprang "på väggarna" när hon rompade runt i lägenheten.

Vi kommer sakna denna lilla hund för alltid men vi kan även trösta oss själva med tanken att hon inte lider längre. Det är en klen tröst men ändå en liten sådan.

Blåljus, giraffnackar och sirener.

Utanför susar en polisbil förbi med sirenerna och blåljusen på. Inne i spårvagnen utvecklar helt plötsligt passagerarna giraffnackar. Fokus och spänning når sin max gräns och människorna hamnar i någon slags transliknande tillstånd. När de sedan inte kan följa bilen något mer kommer de tillbaka och fortsätter med vad det nu var de sysslade med innan blåljusen hypnotiserade dom.

Extremt snyggt photoshopat I know (Bildkälla)

 

Konstigt hur människan är, så fort det kommer en polisbil eller något annat med ljud så blir folk som tokiga och hypnotiserade. Vissa i vagnen som sitter på fel sida ställer sig till och med upp för att kunna se på andra sida. Och kanske om de har tur se den där bilen som svischar förbi i hög hastighet. De liksom hoppas att de ska få se något. Kanske en krossad bil eller lite blod?!
Och när de ser att det inte är i närheten så återgår de till vad de gjorde innan. Och alltid, eller oftast med ett riktigt besviket uttryck i deras nyfikna ansikten.

(Bildkälla)

Jag har börjat fundera lite och jag tror det är lite av en domino effekt. Ni vet som när någon startar vågen på en match. Du måste hänga på och göra vågen du med fastän att du hatar det. Och samma är det när en polisbil eller liknande swischar förbi. Börjar någon vrida och vända på sig för att se så går det som en elektrisk blixt igenom vagnen och alla börjar vrida och titta. Så jävla komiskt att titta på. Och själv kan jag inte hjälpa, jag börjar glo jag med. Fastän att jag inte ens vill eller bryr mig..

Jisses alltså! ;)

Vaknade efter fyra igen

Det är något magiskt med denna tidpunkt på dygnet. Jag gick att la mig ganska sent i lördags och då låg jag vaken just efter fyra. Och inatt så vaknade jag tjugo över fyra. Ännu ett litet tecken på att våren är på G är denna tidpunkt på dygnet. Fåglarna är redan ute och kvittrar sin underbara sång. Man kan se en liiten liiten hint till dagen som skall komma. Det är underbart. Så inatt/imorse så tog jag ut mina öronproppar (maken snarkar) och låg och lyssnade en liten stund.

Det är något magiskt och avslappnande de där fågelkvittret. Så underbart! Sedan vände jag mig om och somnade igen.

Gick upp halv tio, mysigt. Och nu sitter jag här med mina smörgåsar, en stor kopp tea och Muse i lurarna. Det är fina grejer det. Ska ta och äta och sedan ska jag köra ett svettigt träningspass, duscha och sedan är det dags för skola. Repetition inför provet som är på fredag. Detta kommer jag klara galant. Det är religion och inte matte. Matte provet gick som väntat åt helvete. Men det är sånt som händer. Jag ska snacka med min matte lärare idag och fråga när man kan göra ett omprov. För jag vill verkligen försöka och lyckas göra mitt allra bästa.

Prov är så svårt med. För jag vet oftast att jag kan sakerna som är på provet men jag kan inte få ut det på pappret. Min hjärna går liksom in i hibernate-mode och vill inte alls samarbeta. Det är så jävla drygt och detta är ett problem som jag har kämpat med genom alla mina år i skolan. Ett tag hade jag en underbara lärare som lät mig göra vissa saker muntligt och då märktes det ju att jag kunde grejerna. Så dessa jävla prov förstör verkligen en massa för mig.

Men som sagt, det är bara att tuta och köra. Ibland klarar jag av att vara positivt inställd till det hela medan andra dagar vill jag bara lägga mig och sova en hel dag och be matten och alla andra ämnen att dra åt helvete.

There are good days and then there are bad days.

Små små tecken

Små underbara tecken finns det allt där ute. Gick med näsan i marken hela promenaden och letade efter små knoppar. Hittade dock bara en liten grupp.

Största vår tecknet för mig är dock de söta små vide-kissarna som börjar slå ut på grenarna.

Åh våren är på G

Det syns absolut på dessa bilder. Den översta bilden är tagen för sådär två veckor sedan och den andra bilden är tagen idag. Här syns det svart på vitt att våren äntligen börjar komma!

Visst att det är smutsigt, grått och tråkigt. Men det är bra mycke mindre is nu. Och när vi var ute och gick så var det hela 5 plus grader. Det kändes som rena rama sommarvärmen. Blev till och med svettig fastän att jag hade öppen jacka. Vilken jävla lycka!!

En vanlig fredag

Ojdå, det blev inställt med Milla. Stackarn ligger hemma med magsjuka och har det jävligt. Lider med dig min kära vän. Så synd när vi planerar saker. Precis som Milla sa: det är som om något i universum är emot oss när vi planerar saker. Men det är bara att försöka igen nästa helg om nu Milla har tid. :)

Jag ska inte deppa ner mig för mycket över detta. Fastän att det känns lite tråkigt. Men det är ju inte direkt som att man planerar att bli sjuk. Hennes lilla troll hade ju precis varit magsjuk så det var nog bara en tidsfråga innan Milla skulle få det.

Får ta och spela en massa idag istället. Vi hittade ju ett online spel som kändes rätt roligt. Men först har jag skola. Känns lite segt men det är bara att tuta och köra!

Woho, imorgon är det fredag

Yes, äntligen blir det av! Imorgon ska jag hem till min underbara vän Milla och ha en riktigt mysig tjejkväll. Det blir middag, några glas vin, en bra film och massa prat. Kan inte bli bättre än så. Sedan på lördag ska vi kanske gå på någon loppis och ta en fika.

Åh vad jag ser fram emot det. Första gången jag får se hennes "nya" lägenhet. Den är ju inte jätte ny längre då det var ett tag sedan hon flyttade in. Men det blir nytt för mig. Ochså får jag träffa det lilla trollet med. Men innan det är det skolan som gäller för mig. Imorgon är det ännu en gång författarkursen och vi håller på med massa lyrik och poesi. Känner att det verkligen inte är min grej. Men det är bara att kämpa igenom det.

Tiden kommer säkerligen att släpa fram eftersom jag ser fram emot kvällen. xD

Idag har jag inte gjort jätte mycket i alla fall. Bara tagit det lugnt och hängt med min kära make som varit hemma med förkylning. Inge skoj, men han är inte sjuk vidare ofta och lite extra tid med varandra kan jag ju inte klaga på. Nu tänkte jag ta och spela en liten stund med honom. Hittat ett online spel som verkar helt okej. Får se hur länge vi spelar det innan vi tröttnar. :P Det brukar tyvärr gå väldigt fort.

Vad hände?!

Igår var ju våren här och så öppnar sig himlen och spottar ut en mängd snö. Vad fan?! Detta var ju inte vad vi hade beställt ju! Riktigt besviken nu. Så besviken att jag tänker ta en hemma plugg dag. Allt i hela min kropp skriker nej för att gå ut i det här vädret. Det blåser så att fönsterna knakar och snön yr och far runt både upp och ner. Usch!

Så idag blir det att plugga lite matte där talen har mer bokstäver än siffror, åh vad jag inte tycker om matte. Och sedan måste jag ochså plugga inför religionsprovet som är i nästa vecka. Och denna gång ska jag inte intala mig själv att jag har massa tid på mig utan jag sätter igång nu med en gång. Ett ganska stort prov så det krävs ju ändå att jag lägger ett par dagar på det. Ska kunna en massa om Judendomen, Islam, Hinduismen och Buddhismen. Det blir nog bra om jag verkligen lägger manken till och rå-pluggar.

Det blir säkerligen skit bra!

Orange och plastigt

Idag är en lite bättre dag. Igår var det en mindre bra dag. Varit många dåliga dagar det senaste men det är väl så det kan vara ibland. Underbart väder ute idag, funderar på att ta mig en promenad i solskenet. Får dock se om det blir av. Har så jävla mycket plugg nu och vi har börjat på ett nytt kapitel i matte boken. Massa som ska pressas in i min hjärna och jag måste på något sätt lyckas få det att stanna kvar där med!

Har målat mina naglar med (mycket intressant). Denna gång blev det ett orange nagellack. Är riktigt besviken. Men det är iofs Depend lack, inte direkt det dyraste i affärerna. Det tar hundra år att torka, hur jag än gör så blir det bubblor i lacket och det ser plastigt ut. Ibland när jag tittar på mina naglar så ser det ut som om jag tagit en tuschpenna och målat mina naglar. Ni vet de där pennorna som man använder då man markerar meningar i texter. Inte alls nöjd.

Färgen passar nog inte mig riktigt heller. Har på tok för blek hy för det. Ska nog måla mina naglar blå/svarta nästa gång jag lyckas få tummen ur och måla dom. Sedan ska jag nog titta på lite dyrare lack. Depend må ha roliga färger och det är billigt. Men jag har lagt märkte till att ju galnare färg du väljer desto sämre blir lacket. Hade ett neon-gult lack en gång från Depend och det var samma problem med det. Lite synd.

Nåja, nog om nagellack. Ska ta och köra ett litet träningspass sedan ska jag nog ta och gå ut och suga i mig lite av solens underbara strålar!

Såå trött på allt (klagoinlägg)

Hade ett matte prov i onsdags som gick åt helvete.. och nu känner jag mig bara less på allting. Jag börjar bli riktigt skoltrött och irriterad över att det inte går som jag vill.

Jag är trött på vädret och vill ha vår nu. Jag är trött på våra grannar som inte har någon respekt. Ja fan jag är trött på allt. Jag känner inte för att göra något alls. Vill bara lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och sova. Men det går inte.

Idag har jag min Litterära gestaltning och vi ska ha någon föreläsning. Jag kommer att komma försent eftersom jag lyckades försova mig. Jävligt drygt.

En positiv sak i allt detta klagandet är ju i alla fall att det är fredag. Kan bara ta det lugnt. Fast vi ska städa lägenheten imorgon. En rejäl vårstädning typ. Grus överallt.. Ååh jag är så satans trött på gruset. Dras runt överallt i lägenheten, speciellt in till köket så det är uberäckligt där inne. Gå barfota är bara att glömma. Vardagsrummet har nog i alla fall klarat sig ifrån gruset.

Åh vad jag är less. Blä blä blä!

RSS 2.0